T

Lav selv SEO på dit website

Som website- og blog ejer, er der en række ting, du selv kan gøre for at optimerer dit website og blog til google, uden at det koster dig penge. Dette vil jeg meget kort fortælle om her:

Hvis vi starter fra bunden, er det en god idé at købe et domænenavn der fortæller hvad din hjemmeside omhandler/sælger. Er du dansk glaskunstner med salg af egen glaskunst, er det oplagt at have et domæne hvor dette indgår. F.eks. dansk-glaskunst.dk/com, glaskunst.dk/com, salgafglaskunst.dk/com, dansk-glaskunstner.dk/com og lignende. Domæner skal selvfølgelig være ledigt og det kan du tjekkes om det er her: www.dandomaine.dk.

 

Indhold

SEO skal laves på hver enkelt underside og ikke være én samlet beskrivelse for hele hjemmesiden. Benyt unikke søgeord på hver underside.

Det er vigtigt at du målretter hver enkelt undersides indhold, således google finder din side på det du ønsker at blive fundet på.

Lav en god beskrivende tekst om det emne du blogger om eller den vare du sælger. Tænk over 3 (søge)ord/sætninger på hver underside, som du ønsker siden skal findes på, og flet dem naturligt ind i din tekst flere gange. Jo flere gange (søge)ordene går igen i den tekst, vil sandsynligheden være for at google finder din side relevant og trækker den ind på google. MEN din tekst skal have en naturlig sammenhæng. Brug almindelige ord og hverdagssprog, som folk vil søge på, når de skal finde dig. Kald ting for det de er, og pas på med at bruge ”fine” fagord, som dine potentielle kunder ikke benytter i deres søgning.

Lav interne links på dit eget website, hvor du linker fra et ord, eller en sætning til en anden underside med relevant info og billeder.

Søgeordene skal bruges i:

siden url
menu links
overskrifter
sidens titel
teksterne
links i teksterne
META-beskrivelse
ALT-tags på billeder
filnavne, f.eks. på billeder og pdf

Vigtigt er også at nævne at dine tekster skal være dine egne. Kopier ikke fra andre (dette er også ulovligt) og pas på du ikke har det samme indhold på din hjemmeside/blog flere gange.

Benyt relevante billeder og videoer i dit indhold og gå teksten igennem for slå- og skrivefejl.

Opdater jævnligt dit indhold, så der hele tiden sker noget nyt på dit website, det kan google godt lide.

Hvad du bør undgå

Hjemmeside opbygget i flash
Hjemmeside der er opbygget i flash kan være flot og levende at se på, men den gør absolut intet godt når vi taler søgemaskineoptimering, da google’s robotter ikke kan crawle ind i billeder og hente den nødvendige information.

Billeder i stedt for tekst
Undgå brug af billeder i stedet for alm. brødtekst.

Læs mere links
Lav ikke links der hedder ”læs mere” men benyt i stedet ”læs mere om produktion af glaskunst” eller lign., skriv det der er relevant for det linket henviser til.

Share Tweet Pin it

Add Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Comments